Grad Trogir

Trogir je jedan od najvrijednijih i najočuvanijih srednjovjekovnih gradova na Sredozemlju. Povjesna   jezgra grada Trogira jedinstven je spomen kulture te je stoga 1997 godine upisan u  spomenlistu svjetske baštine - UNESCO.

Ovaj grad svjetske baštine, klesan rukama srednjovjekovnih umjetnika, obiluje izuzetnim umjetničkim djelima, sačuvanim do danas, a šetnja njegovim ulicama te njegova raskošna zdanja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Smješten u području mediteranske klime. 
Kad zaustavite svoj pogled ostat ćete zadivljeni ljepotom koja se rječima ne može dočarati.

 Svi  ljubitelji  umjetnosti koji se odluče posjetiti ovaj fascinantni grad biti će zadivljeni onim što će vidjeti.  Prođite kroz gradska vrata i osjetite ambijentu renesanse,upoznajte se sa radovima "starih majstora".U preko 100 Kafića/Bistroa/Restorana u užem središtu Grada uživajte u dalmatinskim specijalitetama na tradicialni način .Prošetajte uskim ulicama Trogira (nema nikakvih motornih vozila)dok traje Trogirsko Ljeto i uživajte u folklornim plesovima i koncertima na otvorenom.Za više informatia pogledajte Trogir uživo !

Grad Trogir Grad Trogir Grad Trogir Grad Trogir
Početna Smještaj Foto Galerija Cijene & Rezervacije Zauzetost Lokacija Grad Trogir
Hrvatski Deutsch English